ALLES WAT JIJ MOET WETEN OVER SEO

gingerspierings december 10, 2018 1 Comment

De laatste SEO trends

We zijn al halverwege het jaar en SEO blijft een van de meest interessante marketing tools. Geen kortstondige trend dus. Zoekmachines blijven evolueren en verbeteren en daar moet een SEO strategie natuurlijk in meegaan. Nieuwe kansen komen elke dag weer omhoog en deze hoeven niet alleen maar over organische resultaten te gaan.  Het is zo belangrijk om trends in deze altijd veranderende tak van marketing te blijven volgen. Om je groei te optimaliseren moet je meegaan in de zoekmachine gekte. Geen dag is hetzelfde binnen SEO. Hieronder wat tips en uitleg over de verschillende trends binnen SEO marketing.

Mobile First Index

Mobiel is een van de SEO buzzwoorden van 2018. En terecht! Het aanpassen van je website en optimaliseren voor mobiele apparaten kan je conversie 1.5 keer hoger maken! Er wordt gespeculeerd dat google snel al een mobiele first-index zal lanceren, wat het nog belangrijker maakt om de responsiviteit van je website te verbeteren.  

De sleutelwoorden voor mobiele optimalisatie zijn snelheid en simpelheid.  Je website moet een snelle laadtijd hebben en de content moet makkelijk te lezen zijn.(verteerbaar zijn) Daarnaast zijn er veel voorspellingen dat het aantal online aankopen dat mobiel wordt gedaan gestaag omhoog in de komende jaren. Kortom, mobiele websites en alles daaromheen zal in de komende jaren heel erg van belang zijn binnen SEO optimalisatie.

Veiligheid

Website paginas met HTTPS worden door alle browsers getoond als veilig en zullen, als resultaat hiervan, een bezoeker meer zekerheid geven dat de website veilig en betrouwbaar is.

Zeker als je site een functie heeft waarbij persoonlijke gegevens achtergelaten moeten worden, zoals een online winkel, kan dit heel gunstig werken.  Het is essentieel om gebruik te maken van een HTTPS protocol. Google Chrome gaat binnenkort alle sites zonder HTTP beveiliging toegang tot de browser beperken voor veiligheidsredenen. Het is daarom van groots belang dat je site vertaald is naar HTTP, anders is het mogelijk dat je een groot aandeel van je traffic verliest.

Monitoren van media

In het dagelijks leven weet je niet altijd wat er achter jouw rug om gezegd wordt, maar dat is online niet het geval.  Online hoeft niets onopgemerkt te blijven. Tools zoals Google Alerts and Mention helpen je met het in kaart brengen van wat je publiek, rivalen, and de pers over je zegt.  

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om op de hoogte te blijven van de trends in je branche. Het monitoren van de media is een van de meest belangrijke marketing tools, en het is nog gratis ook. Vreemd genoeg gebruiken 70 procent van ondernemers dit niet in hun voordeel.

Deze service kan, als het correct gebruikt wordt, een bron van nieuwe ideeën zijn, helpen om meer verkeer te genereren,  je bedrijf te verbeteren, nieuwe klanten aan te trekken en je inkomsten te verdubbelen.

Gedrags Factoren

De inhoud van je website moet makkelijk leesbaar zijn en leuk genoeg zijn om de lezer er bij te houden.  Er zijn verschillende gedragsindicatoren die van invloed zijn op SEO, zoals de tijd die een bezoeker op je site doorbrengt, het bouncepercentage – hoe snel bezoekers uw pagina verlaten – en de gemiddelde pagina-diepte – hoeveel pagina’s gebruikers hebben bezocht. Deze indicatoren helpen zoekmachines om vast te stellen welke websites populair zijn bij bezoekers en welke er dus bovenaan de ranglijst weergegeven moeten worden en welke niet.

Gebruik enquêtes zodat de bezoekers van je pagina  kunnen aangeven wat ze ervan vinden! Ook is Google Analytics een handig hulpmiddel om meer inzicht te krijgen in wat je publiek nou eigenlijk wilt zien.

En verder?

Dit was maar een kleine selectie aan adviezen en hulpmiddelen die kunnen helpen met het verbeteren van je SEO; we hebben veel meer tips over hoe je de beste SEO-resultaten kunt behalen. Wil je meer weten? Neem snel contact met ons op!

AboutGinger Spierings

Comment (01)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.