Brickton
Development hub Brickton bouwt met hun programma’s gericht op Conceptueel Bouwen aan de toekomst. In opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken is een onderzoek uitgevoerd naar de eerste Bouwstroom-pilot in Eindhoven, waar een handreiking met stappenplan uit is voortgekomen voor toekomstige bouwstromen. Marble droeg een belangrijke steen bij in het onderzoeks- en schrijfproces.

Marble x Brickton

De bouwbranche staat nooit stil. Om met de vraagstukken en uitdagingen van morgen om te kunnen gaan, is vandaag goede training nodig. Daarom kloppen bouwprofessionals aan bij Brickton; om nieuwe inzichten te vergaren en meer uit zichzelf te kunnen halen. Als grootste development hub binnen de bouwsector heeft Brickton zich het constant schakelen tussen verschillende partijen eigen gemaakt. Dit bleek bij deze opdracht goed van pas te komen.

Project Highlights

Spin in het web

Schakelen tussen Ministerie BZK, de betrokken corporaties en kennisorganisatie Platform31

Research

Interviews met betrokken woningcorporaties en de evaluatie van onderzoeksresultaten

Reporting

Handreiking incl. Q&A opgesteld als voorbeeldcasus voor toekomstige bouwstromen

Stretching our comfort zone

Een project dat buiten onze reguliere werkzaamheden valt met succes afgerond

Wat is Conceptueel Bouwen?

Conceptueel bouwen is een relatief nieuwe bouwmethode waarmee in korte tijd veel huizen van hoge kwaliteit kunnen worden gerealiseerd. In tegenstelling tot bouwen zoals we gewend zijn, bepaalt de markt het bouwproces via deze methode. Denk IKEA, maar dan voor de bouw van je hele huis: je hebt de keuze uit meerdere gestandaardiseerde bouwpakketten, waarmee je de regie hebt over hoe jouw huis eruit komt te zien. Dit versnelt het bouwproces aanzienlijk. Deze methode is duurzaam, innovatief en, gezien de wooncrisis waar we op dit moment in zitten, broodnodig.

Samenwerking

In Eindhoven is de eerste samenwerking tussen aannemers, gemeenten en corporaties voor Conceptueel Bouwen opgezet. Zo’n samenwerking noemen we ook wel een ‘Bouwstroom’. Brickton kreeg vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken de opdracht om een handreiking te maken op basis van deze pilot. Samen met netwerk- en kennisorganisatie Platform 31 heeft Marble hiervoor de deelnemende gemeenten en corporaties geïnterviewd. Een handreiking is vervolgens opgesteld op basis van de bevindingen uit de interviews. Dit inclusief een stappenplan met vraag & antwoord, waardoor een voorbeeldcasus is ontstaan voor toekomstige bouwstromen door heel Nederland. Het project is met succes afgerond en onze samenwerking met Brickton was erg prettig. We zijn trots dat we konden meebouwen aan een duurzame en innovatieve toekomst!

“Snel en heel goed contact, echt luisteren naar de vraag van ons, flexibel en meedenken. Samen met Dyan een project gedaan en die samenwerking kan ik iedereen aanraden. Heel fijn!”

Gerben Willemse

Looped Learning Consultant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.