Barça

De sfeer van het Catalaanse Barcelona naar de Amsterdamse Pijp halen, dat is wat de oprichters van Restaurant Barça in 2005 als doel hadden. Met het grote, levendige terras, een modern interieur en een authentiek Catalaans menu is dat uitstekend gelukt. Al 16 jaar lang is Barça een hub voor mensen die houden van gezelligheid, een goede borrel en bovenal lekkere, Spaanse gerechten.

Marble x Barça

Het gezamenlijke doel van Marble en Barça is om de sfeer van het restaurant óók door te zetten op hun online kanalen. Zo genereren we zowel nationaal als internationaal meer naamsbekendheid en enthousiasmeren we diverse doelgroepen een bezoek te brengen aan hun nieuwe favoriete Spaanse restaurant. Grappige én educatieve content op TikTok, een strakke en interactieve Instagram feed, en een nieuwe tone of voice hebben er in korte tijd voor gezorgd dat Restaurant Barça online opnieuw op de kaart is gezet. Zo bereikten we door het uitrollen van een herziene social media strategie de afgelopen zes maanden maar liefst 700.000 mensen in én rondom Amsterdam, en ging de interactiegraad gestaag omhoog. 

Project Highlights

Ook op TikTok bleef onze input niet onopgemerkt en bereikten de eerste video’s meer dan 250.000 views. Barça’s doelgroep op social media is een mix van mensen die je ook in het dagelijks leven bij het restaurant terugvindt. De lokale Amsterdammers, collega’s die na de vrijdagmiddagborrel blijven hangen, stelletjes op een romantisch avondje uit, en werkelijk alles ertussenin. Door het inzetten van TikTok laten we hen ook online zien hoe fijn het is om bij Barça te zijn. Uiteraard met een knipoog. Het blijft tenslotte TikTok. 😉

Samenwerking

Inmiddels werken we al meer dan een jaar met plezier samen en ondersteunen we Barça naast het managen van de sociale mediakanalen ook in het uitzetten van social advertenties, webcare en het ontwikkelen van online- en offline marketing materialen.

Barca x Marble Content Marketing
Barca x Marble Content Marketing

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.