Scotch & Soda®
Uitdagend, inspirerend en bovenal razendsnel: onze samenwerking met het Amsterdamse modemerk Scotch & Soda is in een rap tempo voorbij gevlogen. Gedurende negen maanden ondersteunden wij intensief het content en E-commerce team. De grootste challenge: de ACM wetgeving van januari 2021. Een intense periode waarin onze ervaring en kennis tot het uiterste werd getest. Wij hebben Scotch & Soda door deze crisis geholpen door gezamenlijk een strategie te bepalen en dit project verder te begeleiden. Marble zal het Scotch & Soda team blijven ondersteunen op consultancy basis.

Marble x Scotch & Soda®

Scotch & Soda is een wereldwijd modemerk met zichtbare wortels in Amsterdam, waar het in 1985 werd opgericht. De Scotch & Soda aesthetic reflecteert de geest van de stad: kleurrijk, uniek en expressief, met bruikbaarheid en pragmatische oplossingen als uitgangspunt.

Sustainability en het beperken van de ecologische voetafdruk zijn belangrijke speerpunten voor Scotch & Soda. Dit zie je niet alleen in hun duurzame designs, maar ook in hun communicatie. Wij hielpen ze hiermee vooruit.

Project Highlights

Strategy

Crisis management rondom nieuwe ACM wetgeving

Tone of Voice

Een nieuwe schrijfstijl, inclusief richtlijnen, vastgelegd

SS21 en FW21

Het schrijven van product descriptions voor diverse collecties

Consultancy

Consulent corporate greenwashing en green communication

Samenwerking

Negen maanden vol co-creatie, teamwork en bovenal: een verdieping in alles op het gebied van mode. Gedurende deze tijd heeft het team van Marble zich volledig gestort op copywriting voor de website in het UK Engels, het bepalen van een nieuwe tone of voice voor de Nederlandse teksten, een glossary of terms geschreven en het vertalingsproces gestroomlijnd met TransperfectMarble werd de verbindende factor tussen de E-commerce en Marketing afdelingen en zorgde er zo voor dat de schrijfstijl en het creatieve hart van Scotch gewaarborgd bleven  dit alles met gelijktijdige focus op de praktische implementatie van SEO technieken en het behoudt van filter georiënteerde titels.

Challenges

ACM legislation

Crisis in de kledingbranche
Het nieuwe jaar kwam met veel vuurwerk: de Leidraad Duurzaamheidsclaims van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) van januari 2021. Een nieuwe, strenge wetgeving die bedrijven belet om claims te maken over duurzaamheid die niet volledig juist zijn. Door deze wetgeving moest Scotch & Soda, net zoals vele andere bedrijven, honderden product omschrijvingen binnen een paar weken aanpassen. Zo niet, dan lagen er boetes tot 900.000 euro op de loer. Onze localisation expert Caitrina van Veen heeft Scotch & Soda ondersteunt en door de situatie geholpen. Ze heeft eerder ervaring opgedaan met zaken als greenwashing en green communications, waardoor ze deskundig advies kon geven. Samen met Scotch & Soda’s Head of Content heeft ze een strategie ontwikkeld om de website in een paar weken volledig ACM-proof te maken en het team van copywriters vervolgens in goede banen geleid om dit te realiseren.
2450
Product descriptions
Scotch copy team

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.