Om de gewenste resultaten te behalen, zou een doordachte strategie de basis moeten zijn van elke marketinguiting. Vandaag de dag is geschreven content één van de belangrijkste tools binnen marketing. Dit is echter niet iets dat altijd even goed wordt begrepen, waardoor het tijd is voor verduidelijking rondom het topic content marketing. De meeste mensen weten iets over marketing en de meesten kunnen voorbeelden noemen van content. Maar, de combinatie van beiden roept de nodige vraagtekens op. Dat is jammer, omdat alleen de inzet van traditionele marketing niet meer the way to go is. 

 

Laten we beginnen bij de basis

 

Allereerst een snelle marketing 101. Bij marketing draait alles om het bereiken van een publiek op de meest effectieve manier. Het draait om het bewust maken van het unieke karakter van jouw merk of product en de klant actief betrekken. Mooie taak als je het ons vraagt. Maar goed, hoe combineer je dit met content? Als we puur en alleen naar content kijken, zouden we het kunnen verdelen in vier smaken. Je hebt foto’s, video’s, tekst en audio. Content kan op allerlei verschillende manieren worden geframed en kan zowel worden toegepast als informatie- en communicatiemiddel. Als je toch informatie aan je klanten geeft, waarom dan niet op de meest effectieve manier en er echt iets uithalen?

Of het nu gaat om posts op sociale media, blogposts, persberichten, brochures, e-mails of websitetekst – content moet van hoge kwaliteit zijn en leuk en gemakkelijk zijn om te lezen. Het is dan ook altijd belangrijk dat content een deel uitmaakt van je marketingstrategie. Doelgerichte en slimme content zal de loyaliteit onder je klanten vergroten en tevens helpen om nieuwe potentiële klanten aan te trekken. 

Hoe leuk zou het zijn als je klanten echt uitkijken naar het ontvangen van je marketinginspanningen? Wat als ze je content willen absorberen als een vers biertje op een warme, zonnige namiddag?

 

In een notendop

De echte marketing magie gebeurt wanneer je erin slaagt de aandacht van je publiek te behouden. De manier om dit een realiteit te maken? Gebruik content. Door tekst, foto’s en video’s aan te bieden die je klanten daadwerkelijk willen zien en lezen, neem je ze mee in de visie van je bedrijf. Speel in op het feit dat de hedendaagse consument aankopen doet vanuit gevoel.

Facts tell, stories sell; need we say more.